fbpx
lördag 3 juni 2023
  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Google+
  • RSS

Om oss

carl

Bloggen drivs av Enspiri Consulting.

Om Optionsbloggen.se

Tanken med denna blogg är att upplysa om aktiederivat (optioner och terminer allra främst) och dess natur – med det enkla syftet att bidra med en del kunskap på vägen. Anledningen till att starta denna blogg är helt enkelt följden av en upprepad efterfrågan jag fått från deltagare på kurser och seminarier jag håller ute i landet eller över gränserna i ämnet.

I den dagliga handeln på aktiemarknaden är det många faktorer som spelar in för att den enskilde Tradern skall lyckas. Till exempel förståelsen i hur de största drakarna agerar, eller hur de gör för att försvara sina vinster eller optimerar sina positioner för att begränsa förluster. Hur fungerar derivat och vad händer exempelvis på slutdagen? Och hur det påverkar marknaden? Och till sist men inte minst – Hur påverkar det Dig som aktiehandlare?

Att skilja det praktiska från det teoretiska i finansvärlden är av vital del, och något som många missar på vägen när de utbildar i ”hur det fungerar” i aktiemarknaden. Det är därför förmodligen nödvändigt att ha suttit själv bakom skärmarna, allra helst under en längre tid för att ha sett olika scenarion i marknaden, för att kunna förklara hur det faktiskt ligger till och fungerar – på riktigt.

Detta gäller inte minst derivathandeln, som idag är omfattande och en vital del hos många professionella aktörer för att de ska kunna leverera en fullgod avkastning. Men att ge sig in i handeln med exempelvis aktieoptioner utan rätt kunskap är som att försöka flyga ett flygplan utan att vara pilot. Samma naturlag gäller, kunskap är nödvändig. Dock är den numera mycket enkel att tillgå.

En annan ytterst vital faktor är psykologin i aktiemarknaden, som är oerhört viktig att förstå sig på och som till mycket stor del styr börsen som vi känner den. Och via den psykologiska aspekten kommer vi på naturlig väg in även på ett djupare plan hur vi som individer mår och lever våra liv – och i slutänden hur vi fattar de beslut vi tar och sedermera agerar på börsen. Allt detta hänger samman på ett egentligen logiskt sätt och kommer precis som aktier och optioner vara en naturlig del av diskussionen och innehållet i Optionsbloggen.

Kommentera gärna inläggen med egna åsikter, frågor eller andra kommentarer – men glöm inte skriva ditt riktiga namn som avsändare. Skicka gärna även en länk till din egen blogg eller hemsida om du har någon.


Trevlig läsning!

Copyright @ 2023 Optionsbloggen.se. Alla rättigheter reserverade. (Server: Oderland)

Prenumera på nyhetsbrev

info@optionsbloggen.se