fbpx
lördag 2 december 2023
 • Twitter
 • Facebook
 • Linkedin
 • Google+
 • RSS

Optionspodden Del 5 – Callspread och Putspread

Går det att spekulera i ”hur mycket” en aktie ska gå upp och när det ska ske? Vilka möjligheter skapas egentligen när vi kombinerar flera optionskontrakt med varandra? Vi pratar i det här avsnittet om en Callspread och en Putspread.

Missa inte nya – eller gamla avsnitt av Optionspodden. Du kan prenumerera på Optionspodden och lyssna på tidigare avsnitt på Itunes eller Acast. Du hittar även Optionspodden på andra plattformar som du eventuellt föredrar.

Klicka här nedan för att komma till Optionspodden på Itunes och Acast:

   

Optionspodden Del 5 – Callspread och Putspread

Dela
Publicerat i Blogg, POD Märkt med: , , , , , , , , ,
One comment on “Optionspodden Del 5 – Callspread och Putspread
 1. Fredrik skriver:

  Hej,

  Intressant podd! Ser fram mot fler konkreta exempel.

  Jag sitter nu och funderar på hur jag ska ta hem vinsten i Sobi och istället fortsätta positionen i optioner istället.

  Jag vet inte hur jag ska tänka i tid och pris kring detta, tittar just nu på decemberkontrakt. Men man kanske ska ha andra tidshorisonter med tanke på utgiften för optionerna?

  Sen funderar jag på vilket lösenpris man bör fundera på.

  När jag skriver detta står Sobi i 137,7, de lösenpriser jag känner skulle vara aktuella är 120, 130 och 140.
  Om jag inte förstår helt fel så är tidsvärdena i dessa optioner lägst för 120 och högst för 140, vilket ger lägre kostnad för 140 positionen, men enligt mina beräkningar blir det break-even på 120 optionerna avsevärt lägre.

  Jag fastnar nästan alltid här, när man ska välja mellan förfallodatum och lösenpris.

  Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Copyright @ 2023 Optionsbloggen.se. Alla rättigheter reserverade. (Server: Oderland)

Prenumera på nyhetsbrev

info@optionsbloggen.se