fbpx
lördag 2 december 2023
  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Google+
  • RSS

Stark börs med avvaktande risknivå

Aktiemarknaden har gått starkt under inledningen av 2023. Många är analytikerna som menar att det är en alltför aggressiv start på året medan andra pekar på positiva rapporter och flera anledningar till att tro på en fortsatt uppgång. I risktermer ser vi VIX index som ligger vid 20-nivån vilket är en ”normal” nivå där investerare är helt komfortabla med att ta risk i aktier.

Skew index ligger precis som VIX vid en normalnivå runt 120 där premien för skydd på nedsidan är prissatt på helt acceptabla nivåer. Skew index har dock varit volatilt runt denna nivå och har de senaste handelsdagarna stigit markant från lågs till normala nivåer. En viss tendens till ökad oro kan märkas utan något som helst alarmerande tecken i nuläget.

Volatiliteten på VIX index är alltjämt låg, samtidigt som VIX befinner sig på normala nivåer runt 20. Vi ser dock en livlig rörelse i ration VVIX/VIX där högre nivåer indikerar en marknad som är överköpt eller handlas till en alltför attraktiv risknivå just nu. Även här kan vi avläsa en marknad i en något högre beredskap utan att för den delen just nu se någon överhängande oro för en kommande större turbulens.

Volatilitetsrapport svenska aktier.

Dela
Publicerat i Aktiederivat, Analyser, Blogg, Börsen, Börshandel, Derivat, Nyheter Märkt med: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Copyright @ 2023 Optionsbloggen.se. Alla rättigheter reserverade. (Server: Oderland)

Prenumera på nyhetsbrev

info@optionsbloggen.se